A Batmobil Története

Melyik Batman rajongó ne ismerné az álarcos hős leggyakrabban használt járművét, a Batmobilt? Bár a Denevérember temérdek eszközt használ a gyors közlekedésre, messze a négykerekűje a leghíresebb, amelynek számtalan különféle változatát megcsodálhatták már az Batman-univerzum kedvelői. A jármű története hihetetlenül régre, a Detective Comics 48-ik számára vezethető vissza, amely 1941 februárjában jelent meg.

A Batmobil ekkor még egy piros színű járgány volt, amely az 1936 Cord dizájnját vette alapul. Az évek során a Batmobil számos különböző változata megjelent a képregényekben, filmekben és videojátékokban egyaránt. Ha kinézetük ugyan el is tért egymástól, mindegyik megegyezett abban, hogy brutálisan fel voltak szerelve hasznos kütyükkel, fegyverekkel és biztonsági eszközökkel. Batman például képes volt azonnal felvenni a kapcsolatot az autóból rendőrséggel, ha külső segítségre van szüksége. A speciális kerekeknek köszönhetően a bűnözők nem tudják egyszerűen csak kiszúrni a gumit, és ezzel megakadályozni Batmant a továbbhaladásban. Hogy a nyomozás egy percre se álljon meg, a Batmobil rendelkezik beépített mikroszkóppal, hordozható laboratóriumi eszközökkel, végül de nem utolsó sorban pedig kutatásokhoz felhasználható fájlokkal. A gázmaszk és a pótkosztümök szintén a jármű részét képezik, hiszen sosem lehet tudni, mikor van rájuk szüksége a Sötét Lovagnak.

Az újabb verziók már rengeteg fegyverrel is fel vannak szerelve, amelyek céltól függően hatalmas pusztítást, vagy akár kisebb sérüléseket is tudnak okozni. A jármű hihetetlenül közkedvelt a mai napig, amit jól mutat az is, hogy Batmobil játékok egész sora érhető el a gyerekeknek. Az egyszerűbbektől kezdve a távirányítással vezérelhető változatokig minden megtalálható a piacon, a gyűjtők pedig egészen különleges, és persze meglehetősen drága darabokra is lecsaphatnak. Némelyik Batmobil játék fel van szerelve különféle játékfegyverekkel, amelyek gumilövedékeket lőnek, míg egyesek hangokat és fényeket bocsájtanak ki magukból, növelve ezzel az élményt a gyerekeknek.